Inštalácia a nastavenie aplikácie Preload (Arch Linux)

Inštalácia a nastavenie aplikácie Preload (Arch Linux)

Preload je adaptívny daemon, ktorý monitoruje aplikácie, ktoré používate najčastejšie, a na základe toho prednačíta tieto aplikácie do pamäte RAM.
Výsledkom je zrýchlenie štartu týchto aplikácií, pretože ich súbory sú už načítané v pamäti. Tento návod je určený pre distribúcie založené na Arch Linuxe.

Inštalácia Preload

1. Otvorte Terminál: Prvým krokom je otvoriť terminál na vašom systéme.

2. Inštalácia Preload: Použite paru na inštaláciu Preload pomocou nasledujúceho príkazu:

paru -S --needed preload

Nastavenie a spustenie Preload

1. Povolenie služby Preload: Aby sa Preload spúšťal automaticky pri štarte systému, musíte povoliť službu pomocou nasledujúceho príkazu:

sudo systemctl enable preload

2. Spustenie služby Preload: Spustite službu Preload okamžite, aby začala monitorovať vaše aplikácie:

sudo systemctl start preload

Zhrnutie

Preload je užitočný nástroj na zrýchlenie štartu často používaných aplikácií v Linuxe. Tento návod vás previedol krokmi na inštaláciu a nastavenie Preload na vašom systéme založenom na Arch Linuxe pomocou AUR helpera paru. Po povolení a spustení služby Preload začne monitorovať vaše používanie aplikácií a prednačíta ich súbory do pamäte RAM, čím zlepší ich štartovací čas.

2 lajkov

To jsem neznal, díky za tip :wink:

také jsem neznal, diky za tip

1 lajk

heh to asi nepôjde s 8 GB ram ? :smiley:

Samozrejme že áno, 8 GB RAM je dostatočné pre bežnú funkčnosť.

No ono je problém že ja už mám teraz plnú ram a to mi na kompe beží iba : firefox , vscode , a hugo developer server . :laughing:

8 GB je dostatočné na klasické domáce použitie (internet, prehrávanie multimédií, office dokumenty)

Pri tvojich potrebách je prirodzené, že to stačiť nemusí.

Je to ako chcieť na automobile s 1.2 litrovým motorom jazdiť po diaľnici 160 km. Dá sa to, ale auto trpí. :racing_car:
Lebo logicky na to nemá dostatočný výkon

1 lajk